Global Development – så meget mere nødvendig

De tragiske begivenheder som følge af den nylige Tsunami juledag 2004 tjene igen fremhæve den skrøbelige karakter af mange af verdens samfund. Hver af disse lokationer hovedopgaver behandling af syge og tilskadekomne, at sikre rent vand var tilgængelig, eller stilles til rådighed, leverer mad, overnatning og så videre var kritisk vigtigt som et første skridt på vejen til at genopbygge disse Fællesskaber.

Hvad der yderligere tjener til at fremhæve omfanget af udfordringer for verden som helhed, er det faktum, at mange andre aktiviteter langs udvikling kontinuum fortsat være i drift, eller behov. I mange tilfælde er disse behov i de samme lande ramt af denne tragedie.

Adam Gilchrist af den australske cricketlandshold under telecast af tsunamien lindring match, kommenteret med interesse at inden for meget kort tid efter katastrofen, hundredvis af millioner af dollars blev tilgængelig til at understøtte behovene hos den ramte Fællesskaber. Endnu bemærkede han yderligere, at 15.000 mennesker hver dag dør unødigt i Afrika fra sygdommen. Hans pointe var ikke at devaluere tsunamien lindring bidrag, men snarere for at understrege behovet for løbende engagement fra dem, der er mere heldige med at bistå mest har brug for.

Så meget mere er nødvendig.

Som blev set i de tidlige stadier af hjælpearbejdet, borgere i verden er utrolig generøs og medfølende og erkende, at vi alle kan gøre noget – summen af alle dele kan gøre en forskel.

Mens hver af os har forskellige personlige forhold, som definerer typen støtte eller medvirken vi kan tilbyde, er der masser af muligheder. Disse muligheder kan være så simpelt som en donation eller sponsorering engagement, at frivilligt arbejde internationalt eller hjemmemarkedet eller langsigtet karriere beslutninger skal inddrages i udviklingen.

Den australske regering har vist et stort forspring gennem aktiviteter som den australske Youth ambassadører for udvikling Program (AYAD) (www.ausaid.gov.au/youtham). Programmet placerer unge australiere på kort til mellemlang sigt opgaver, som de har mulighed for at ansætte deres færdigheder, samt udvikle større forståelse for vores naboer udviklingsbehov.

Tilsvarende understøtter organisationer som australske frivillige International (www.australianvolunteer.com) rekruttering, placering, forberedelse og forvaltning af frivillige med henblik på at arbejde hen imod en bæredygtig udvikling af Fællesskaber. (Det bemærkes her, den australske regering gennem AusAID, er en stor fond kilde til disse programmer).

Selvfølgelig, er frivilligt arbejde for enten kort eller lang sigt tildelinger ikke muligt for alle, hvilket er fint. Forbløffende statistikkerne over niveauet af donation for Tsunami hjælpeindsats tyder på, at klart der er mange af os, der har gjort andre ting, uanset på hvilken måde vi kunne, for at tilbyde støtte. På samme måde, mange af os sponsor børn gennem organisationer som Plan (www.plan.org.au) og World Vision (www.worldvision.com.au).

Alt dette hjælper.

Hvad med link mellem de kommercielle aspekter af udvikling af industrien og de fordele, det er meningen at levere?

Så ofte i samtaler jeg hører udtalelser som “konsulenter er at få betalt for meget”, “virksomheder gør for meget fortjeneste” og så videre.

Disse udsagn er retfærdig?

Først og fremmest ville jeg tror det en enestående situation i enhver industri, hvis der ikke var forskel i indtjening visse individer og forskellige organisationer. Så på et tidspunkt i alle brancher, “de gør for meget” nødt til at blive hørt. Bare fordi det er sagt, ikke betyder, det er gyldigt.

For det andet, der er en masse af høj kvalitet organisationer (og Australien har mange) at fortsætte med at levere kvalitetsløsninger til at bidrage til bæredygtig udvikling. Mens vi ville alle sikkert håber, at behovet for udviklingsaktiviteter ville forsvinde, sandsynligvis dette ikke i den nærmeste fremtid. Så for organisationer at fortsætte med at give kvalitet input, nødt de også til at være bæredygtig.

Klart, hvad der er vigtigt er ikke, at en organisation gør en margen på aktiviteter for at sikre deres bæredygtighed. Hvad er vigtigt er værdien af inddragelse, og at værdien vedrører resultater og virkninger, ikke input.

Indrømmet, kunne en interessant debat spørgsmål være “på hvilket tidspunkt margen går ud over organisatoriske bæredygtighed sådan, at en reduktion i margen kan stadig sikre bæredygtighed for den gennemførende organisation samtidig sætte mere ind aktivitet/projekt / EF “? Men lad os ikke glemme, at mange af disse organisationer, og mange personer jeg har været så heldige at få at vide, bidrage langt ud over den tekniske inddragelse, de er ansat til at give.

I et kommercielt miljø, hvordan kan gøres mere?

Helt sikkert i min erfaring med at arbejde med enkeltpersoner og organisationer, er forpligtelse til at gøre mere levende og godt. Den kritiske aspekt, der skal være fokus på gennemførelsen af aktiviteter, er hvordan man skaber maksimal værdi, bedre resultater og langsigtede, positive indvirkning fra inddragelse.

Nogle metoder, der har potentiale til at skabe bedre resultater, der er værd at overveje at inkludere:

Opmuntrende løbende faglig udvikling inden for organisationen [eller som enkeltperson]. Der er en række af kvalitet programmer på nogle australske universiteter specifikt er rettet mod udvikling. Denne professionelle læring kan være lige så værdifuld for feltet udøvere såvel som business udvikling personel.

At tilskynde til større engagement fra uddannelsessektoren. Australien er velsignet med en utrolig pulje af talent, og dette er især tilfældet i den videregående uddannelse og erhvervsuddannelse og uddannelsessektorer. Men arten af mange projektaktiviteter, både med hensyn til timing og placering, til tider holde nogle ideelle kandidater fra deltager – det er en skam for alle parter.

Giver muligheder for hold i feltet for at holde sig ajour med nye og relevante oplysninger. Som fagfolk bør vi hver især accepterer ansvaret for at opretholde valuta, giver nye (herunder case-studie) oplysninger til feltet hold er vigtigt. En række af Australiens kvalitet administration af entreprenører udgiver fremragende nyhedsbreve.

Indarbejde nye blodkar i projektteams. Dette er ofte en udfordring, som de vurderingskriterier, der præsenteres i mange udbud aktiviteter næsten synes at blive nomineret til hinder for nyere fagfolk. Præsentere afbalanceret hold stadig vigtige, både til gavn for aktiviteten, selv, og for at opbygge en bredere base af kvalificeret og erfarent personale til fremtidige aktiviteter.

Leder du efter kvalitet lokale løsninger. Mens et projekt mulighed kan lade ved en international organisation, har indarbejde lokale personer, institutioner / organisationer i projektteams potentiale til at skabe bedre løsninger. Denne fremgangsmåde har fordelen at give nogle økonomiske værdi, samt at skabe en stærk platform for bæredygtighed. Og lad os ikke glemme, at mange lokale organisationer er kvalitet projektledere i deres egen ret, så er en junior partner til dem stadig en meget interessant betragtning.

Overflødigt at sige, er der stadig meget der skal gøres; dog kan ingen af os styre forekomsten af sådanne tragedier som den nylige Tsunami. Vi kan dog fortsætte vores individuelle og kollektive forpligtelse til at bidrage og deltage i uanset hvilket niveau vi er i stand. Og vi kan sikre, at vores tilgang til udvikling af aktiviteter har til formål at demonstrere værdien og fokus på resultater og indvirkning på vej mod bæredygtig samfundsudvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.